Principles of Management | Week 8

Course Name: Principles of Management

Course Link: Click Here

These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q1. Current assessment for HR Planning involves Job Analysis. Please select the correct option after reading the following two statements pertaining to Job Analysis.
Statement I: Job Analysis determines duties of specific jobs
Statement II: Job Analysis also determines the characteristics of people who should be hired to do the analysed jobs

a. Statement I is correct but Statement II is incorrect
b. Statement II is correct but statement I is incorrect
c. Both Statement I and II are correct
d. Both Statement I and II are incorrect

Answer: c. Both Statement I and II are correct


Q2. Statement I: As the need and complexity of interaction increases, so does the need for coordination
Statement II: Cost of coordination is inversely proportional to complexity of interdependence
Select the correct option after reading both the statements:

a. Both Statement I and II are correct
b. Both Statement I and II are incorrect
c. Statement I is correct but Statement II is incorrect
d. Statement II is correct but Statement I is incorrect

Answer: c. Statement I is correct but Statement II is incorrect


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q3. Which of the following is not a part of Job Description:
a. Job Summary
b. Job Title
c. Qualifications necessary for the job
d. Standards of performance

Answer: c. Qualifications necessary for the job


Q4. Checking for Organization-Individual fit is a part of which stage of selection?
a. Initial Selection
b. Substantive Selection
c. Contingent Selection
d. Both Initial and Contingent Selection

Answer: b. Substantive Selection


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q5. Which of the following is not true about Orientation of a new joinee in an organization?
a. Providing new joinee with basic background information about the organization
b. Providing new joinee with a chance to socialize with existing employees
c. Providing handbooks, Personnel policy documents etc can form a part of the orientation
d. Providing new joinee an opportunity to go on an offsite trip with existing employees

Answer: d. Providing new joinee an opportunity to go on an offsite trip with existing employees


Q6. Placing employees in a particular classification such as quartiles speaks of which method of performance evaluation?
a. Individual Ranking
b. Forced Comparisons
c. Group Order Ranking
d. Behaviourally Anchored Rating Scale

Answer: c. Group Order Ranking


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q7. Which of the following is a good Global HR Practice?
a. Ignoring cultural differences
b. Marketing organizational system so as to create a pull among people
c. Trying to do everything the same way everywhere
d. Assuming that every location has the same technological sophistication

Answer: b. Marketing organizational system so as to create a pull among people


Q8. _ is the essence of Management:
a. Decision making
b. Organizing
c. Coordination
d. Planning

Answer: c. Coordination


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q9. In the case of reciprocal task interdependence, cost of coordination is __.
a. Low
b. Medium
c. Negligible
d. High

Answer: d. High


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers


Q10. Identify the correct sequence of steps in the process of training:
a. Analyze Training needs→ Design training program→ Assemble the course→ Evaluate Training→ Implement Training
b. Analyse Training needs→ Assemble the course→ Design training program→ Implement Training→ Evaluate Training
c. Analyze Training needs→ Design training program→ Assemble the course→ Implement Training→ Evaluate Training
d. Assemble the course→ Analyse Training needs→ Design training program→ Implement Training→ Evaluate Training

Answer: c. Analyze Training needs→ Design training program→ Assemble the course→ Implement Training→ Evaluate Training



These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers

More Solutions of Principles of Management: Click Here

More NPTEL Solutions: https://progiez.com/nptel-assignment-answers/


These are Principles of Management Week 8 Assignment 8 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.