Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things | Week 12

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q1. The integration of IoT with industry __
(a) Maximizes profit
(b) Minimizes profit
(c) Does not affect profit optimization
(d) All of the above

Answer: (a) Maximizes profit


Q2. Which of the following type(s) of analytics is/are used in the oil and gas industry workflow?
(a) Predictive
(b) Prescriptive
(c) Diagnostic
(d) None of the above

Answer: (a) Predictive


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q3. IoT in the oil and gas industry improves operational excellence by using __ maintenance.
(a) Predictive
(b) Prescriptive
(c) Diagnostic
(d) Descriptive

Answer: (a) Predictive


Q4. IoT increases customer loyalty by __.
(a) Connecting business and car
(b) Smart application
(c) Monitoring energy consumption profiles
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q5. Which of the following option(s) is/are included in a case study?
(a) A small geographical area
(b) A very limited number of individuals
(c) Both a and b
(d) All of the above

Answer: (c) Both a and b


Q6. Which of the following point(s) is/are true for a case study?
(a) Provides in-depth knowledge about the topic
(b) Provides clarity of concepts regarding the research topic
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q7. IoT helps the chemical industry by __.
(a) Reducing energy expenses
(b) Minimizing supply chain risk
(c) Improving logistics
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q8. In the context of “IoT in Chemical Industry,” the predictive maintenance __.
(a) Reduces equipment breakdown
(b) Increases equipment breakdown
(c) Does not affect equipment breakdown
(d) All of the above

Answer: (a) Reduces equipment breakdown


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q9. Which of the following option(s) is/are true for IoT sensors in the pharmaceutical industry?
(a) Deployed in production areas
(b) Access huge data of different manufacturing departments
(c) Able to control the areas remotely
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q10. Which of the following factor(s) is/are detected by IoT in the pharmaceutical industry?
(a) Adverse Drugs Reaction (ADR)
(b) Effects of pharmaceutical excipients
(c) Allergies
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q11. UAVs connected to IoT __.
(a) Can be programmed once
(b) Cannot be programmed
(c) Can be programmed multiple times
(d) None of the above

Answer: (c) Can be programmed multiple times


Q12. Which of the following option correctly defines the first generation of UAVs?
(a) Fundamental Remote Control UAVs of different forms
(b) Static design, fixing camera mount, still photography, video recording, and manual steering control
(c) Added two-axis gimbals, essential safety models. HD video, assisted guiding
(d) Transformable designs with 360┬░gimbals, high quality video or higher-value instrumentation, improved piloting modes

Answer: (a) Fundamental Remote Control UAVs of different forms


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q13. In which area(s), UAV-based systems can be used?
(a) Agriculture
(b) Construction Sites
(c) Mining
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q14. Which of the following point(s) need to be considered for all industrial case studies?
(a) Transformation of existing processes for Industry 4.0 adoption
(b) Assessment of existing processes
(c) Target objectives
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things


Q15. UAVs use recorded infrared, hyperspectral, and ultraviolet images to __.
(a) Monitor crop health
(b) Analyze soil quality
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things

More weeks of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things: Click Here

More Nptel Courses: https://progiez.com/nptel



These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 12 Answers And Industrial Internet Of Things