Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things | Week 3

   
   

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q1. Which of the following is true regarding Cyber-Physical Systems?
(a) They are devices having information processing systems embedded into them.
(b) They are typically confined to a single device
(c) They are networked set of embedded systems
(d) All of the above

Answer: Update Soon


Q2. What are the 5 Cs in the CPS “5C architecture” for Industry 4.0?
(a) Connection, Conversion, Cyber, Cognition, Configuration
(b) Connection, Communication, Cyber, Cognition, Configuration
(c) Connection, Communication, Cyber, Carrier, Configuration
(d) Connection, Conversion, Cyber, Cognition, Carrier

Answer: Update Soon


Q3. What are Smart Sensors?
(a) They are the integration of sensors and actuators with a processor and a communication module.
(b) They are universal sensors which can sense a wide range of different stimuli.
(c) They are the kind of sensors which do not require a power source to operate.
(d) All of the above

Answer: Update Soon


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q4. Which of the following is an example of Collaboration platform
(a) Google Drive
(b) Outlook
(c) Backblaze
(d) ProWork Flow

Answer: Update Soon


Q5. State true or false — “PLM handles a product completely, from single part of the product to entire portfolio of that product”.
(a) True
(b) False

Answer: Update Soon


Q6. In PLM, how many phases does a product lifecycle have?
(a) 3
(b) 4
(c) 5
(d) 6

Answer: Update Soon


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q7. ________ is direct/indirect views of physical world environments which are “augmented” with computer-generated superimposed images
(a) Augmented Reality
(b) Virtual Reality
(c) Both (a) and (b)
(d) Neither (a) nor (b)

Answer: Update Soon


Q8. What are the four different types of Augmented Reality?
(a) Marker-Based, Markerless, Fully-immersive, Semi-immersive
(b) Marker-Based, Markerless, Non-immersive, Superimposition Based
(c) Marker-Based, Non-immersive, Fully-immersive, Semi-immersive
(d) Marker-Based, Markerless, Projection Based, Superimposition Based

Answer: Update Soon


Q9. __ augmented reality is commonly utilized for mapping directions.
(a) Marker-based
(b) Markerless
(c) Projection Based
(d) Superimposition Based

Answer: Update Soon


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q10. Which VR type uses head-mounted displays and motion-detecting devices to simulate user’s experiences?
(a) Fully-immersive simulations
(b) Semi-immersive simulations
(c) Non-immersive simulations
(d) Both (a) and (b)

Answer: Update Soon


Q11. State true or false — “Linear regression, logistic regression, random forest, decision tree are some of the most popular unsupervised learning algorithms”.
(a) False
(b) True

Answer: Update Soon


Q12. A computer program without AI uses __ method whereas computer program with AI uses _ method
(a) Large database and algorithmic search, Large knowledge base and heuristic search
(b) Large knowledge base and heuristic search, Large database and algorithmic search
(c) Large knowledge base and algorithmic search, Large database and heuristic search
(d) None of the above

Answer: Update Soon


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q13. Which of the following is correct?
(a) Machine Learning ⊆ Deep Learning ⊆ Artificial Intelligence
(b) Deep Learning ⊆ Artificial Intelligence ⊆ Machine Learning
(c) Deep Learning ⊆ Machine Learning ⊆ Artificial Intelligence
(d) Artificial Intelligence ⊆ Machine Learning ⊆ Deep Learning

Answer: Update Soon


Q14. Big data consists of __.
(a) Both structured and non-structured data
(b) Only structured data
(c) Only non-structured data
(d) None of the above

Answer: Update Soon


Q15. What does the word “veracity” indicate in Big Data?
(a) It indicates the data which have no restriction over the input data formats.
(b) It indicates velocity of generation of data.
(c) It indicates the data whose meaning is constantly changing.
(d) It indicates biasness in the data, unusualness and noise in data.

Answer: Update Soon


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things

More weeks of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things: Click Here

More Nptel Courses: https://progiez.com/nptel


Session: JUL-DEC 2022

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q1. What is the difference between a Cyber-Physical System (CPS) and an embedded system?

a. CPS is confined to one system, while embedded system is a networked set of multiple CPSS

b. Embedded system is confined to one system, while CPS is a networked set of multiple embedded systems

c. Both a and b

d. None of the above

Answer: b. Embedded system is confined to one system, while CPS is a networked set of multiple embedded systems


Q2. “Cyber-Physical systems are equipped with control systems with feedback loop”. Is the statement true or false?

a. True

b. False

Answer: a. True


Q3. What is cognition in CPS architecture for lloT?

a. Conversion of machine data to meaningful information

b. Supervisory control to determine actions to be taken by the machines

c. Both a and b

d. Proper presentation of information to users for generating thorough knowledge of the system

Answer: d. Proper presentation of information to users for generating thorough knowledge of the system


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q4. “Sensors with small memory and standardized physical connection to enable the communication with processor and data network”. Select the option which refers to this statement.

a. Smart sensor

b. DHT sensor

c. LED sensor

d. ESP32

Answer: a. Smart sensor


Q5. What are the advantages of intelligent sensors?

a. Reduce data communication

b. Application-specific customization of sensor nodes

c. Continuous calibrating and monitoring of the sensors

d. All of the above

Answer: d. All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q6. Which of the following statements is/are true about Collaboration platform?

a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.

b. It does not include knowledge management into business operation to encourage

c. Collaboration platform restricts employees to share information

d. All of the above

Answer: a. Category of business software which combines organizational networking capacities to operations.


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q7. How many key parts are there which enable collaborative productivity in Industry 4.0?

a. 5

b. 4

c. 7

d. 9

Answer: b. 4


Q8. In context of Industry 4.0, what does PLM stand for?

a. Product Life Management

b. Product Lifecycle Management

c. Both (a) and (b)

d. None of the above

Answer: b. Product Lifecycle Management


Q9. How many phases are there in a product lifecycle?

a. 6

b. 9

c. 5

d. 3

Answer: c. 5


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q10. Which of the following is/are features of smart factory?

a. Connected Environment

b. Transparency of process status

c. Both a and b

d. None of the above

Answer: c. Both a and b


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q11. Which of the following is not a type of augmented reality?

a. Marker-based AR

b. Markerless AR

c. Superimposition-based AR

d. Timer-based AR

Answer: d. Timer-based AR


Q12. “Semi-immersive simulations provide a partial or fully immersive experience of the user’s senses.” True or False?

a. True

b. False

Answer: b. False


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q13. “Machine learning is a subset of deep learning which can learn automatically by finding the features of the object by own.” True or False?

a. True

b. False

Answer: b. False


Q14. What is velocity in Big Data?

a. Speed of generation of data

b. Categories of data

c. Data with constantly changing meaning

d. All of the above

Answer: a. Speed of generation of data


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things


Q15. Select the types of analytics for big data?

a. Descriptive

b. Prescriptive

c. Predictive

d. All of the above

Answer: d. All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things

All weeks of this course: Click Here

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 3 Answers And Industrial Internet Of Things