Introduction To Internet Of Things Week 2

   
   

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q1. Which of the following is based on the publish-subscribe model?
a. MQTT
b. HTTP
c. HTTPS
d. All of these

Answer: a. MQTT


Q2. In MQTT, a topic to which a client is subscribed is updated in the form of messages and distributed by the ________.
a. Publishers
b. Message Broker
c. Subscribers
d. All of these

Answer: b. Message Broker


Q3. Which of the following is used when more than one level needs to be subscribed, such as the entire sub-tree, i.e., a multilevel wildcard?
a. +
b. #
c. \
d. None of these

Answer: b. #


These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q4. The CoAP protocol is designed for –
a. Heavy Web Application
b. Publish-Subscribe Applications
c. Machine-to-Machine (M2M) applications
d. Both (a) and (b)

Answer: c. Machine-to-Machine (M2M) applications


Q5. Statement I – The messaging sub-layer of COAP, is responsible for reliability and duplication of messages.
Statement II – The request/response sub-layer is responsible for communication.
Which of the above statement/statements is/are correct?

a. Only Statement I
b. Only Statement II
c. Both Statement I and II
d. Statement I Correct but Statement II Incorrect

Answer: d. Statement I Correct but Statement II Incorrect


Q6. Which of the following is a messaging mode in CoAP?
a. Append
b. Substitute
c. Attempt
d. Separate

Answer: d. Separate


These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q7. Which of the following provides for the discovery of services residing locally or across a network?
a. Internet
b. SMQTT
c. XMPP
d. COAP

Answer: d. COAP


Q8. AMQP is a protocol of which layer?
a. Transport Layer
b. Application Layer
c. Network Layer
d. Session Layer

Answer: b. Application Layer


Q9. Which of the following is NOT a feature of the AMQP protocol?
a. Closed Standard
b. Security
c. Reliability
d. Routing

Answer: a. Closed Standard


These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q10. There are a total of _______ number of AMQP frame types are defined that are used to initiate, control, and tear down the transfer of messages between two peers.
a. Seven
b. Eight
c. Nine
d. None of these

Answer: a. Seven


Q11. The function/functions of the Queue component of the AMQP protocol is/are –
a. Receive messages and route them to queues
b. Separate queues for separate business process
c. Consumer receive messages from queues
d. Both (b) and (c)

Answer: d. Both (b) and (c)


Q12. Which of the following statements is/are false?
Statement – I : IEEE 802.15.4 is a well-known standard for low data-rate Wireless Personal Area Network (WPAN).
Statement – II : IEEE 802.15.4 standard operates in the ISM band.

a. Statement – II
b. Statement – I
c. Both Statement I and II
d. None of these

Answer: d. None of these


These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q13. The IEEE 802.15.4 establishes functionalities in which layers?
a. Application and Session Layers
b. Transport and Data Link Layers
c. Network and Session Layers
d. Physical and Data Link Layers

Answer: d. Physical and Data Link Layers


Q14. Which is not a purpose of the ZigBee Device Object (ZDO)?
a. Device Management
b. Interfacing and Control Services
c. Security
d. Policies

Answer: d. Policies


Q15. State whether the following statement is True or False.
Statement : Similar to traditional barcodes and QR codes, RFID tag data cannot be read outside the line-of-sight.

a. False
b. True

Answer: a. False


These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers

All weeks of Introduction to Internet of Things: Click Here

More Nptel courses: Click Here


Session: Jul-Dec 2022

Q1. Which of the following protocol is used to implement device management for mobile
devices?
a. OMA-DM
b. Websocket
c. Alljoyn
d. DNS-SD

Answer:- a

Q2. In LOADng, can intermediate routers respond to Route Requests (RREQs)?
a. Yes, in any case
b. Yes, only when RREQ flooding occurs
c. Yes, only if they have active routes to the sought destination
d. No

Answer:- d

Q3. Which of the following functions as the network bridge in IEEE 802.15.4 network?

Answer:- b

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q4. Which of the following allow communication between Zigbee and no-Zigbee devices?

a. layer-5 application-level bridge
b. layer-7 application-level gateway
c. layer-7 application-level bridge
d. layer-5 application-level gateway

Answer:- c

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers

Q5. Statement I: RFIDs are radio-frequency-based.

Statement II: RFID devices can act as both readers as well as tags.

Which one of the following is correct?

a. Statement I is true but Statement II is false
b. Statement I is false but Statement II is true
c. Both the statements are true
d. Both the statements are false

Answer:- c

Q6. In AMQP, which of the following functionality defines its component “exchange”?

a. linkage between various queues
b. receives messages from various queues
c. defines rules for message routing to various queues
d. routing the messages to various queues

Answer:- d

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q7. Which of the following is designed to have low overhead and better scalability in terms of dense networks?

a. LOADng
b. RPL
c. Both LOADng and RPL
d. AODV

Answer:- a

Q8. Which of the following AMQP frame type controls the message flow rate?

a. Transfer
b. Flow
c. Control
d. Disposition

Answer:- b

Q9. Does 6LoWPAN allow interoperability between IEEE802.15.4-based wireless devices and other IP-based devices?

a. Yes
b. No

Answer:- a

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q10. In the context of XMPP, which of the following correctly defines BOSH?

a. XML streaming
b. HTTP binding
c. Both XML streaming and HTTP binding
d. Binary encoding

Answer:- b

Q11. Does MQTT support event-driven architecture?

a. Yes
b. No

Answer:- a

Q12. Which of the following is the acronym for “Extensible Messaging and Presence Protocol”?

a. EMPP
b. XMLP
c. XMPP
d. XMP

Answer:- c

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


Q13. An IoT network requires communication mechanism, which is capable of synchronous as well as asynchronous communication. The mechanism should support both request-response, as well as publish-subscribe models. Which of the following protocol would be best suited for such a mechanism?

a. AMQP
b. CoAP
c. MQTT
d. None of these

Answer:- c

Q14. Which of the following technique is used to transmit data frames in Beacon-enabled IEEE

802.15.4 networks?

a. unslotted CSMA/CA
b. slotted CSMA/CA
c. unslotted CSMA/CD
d. slotted CSMA/CD

Answer:- b. slotted CSMA/CA

 Q15. What is the maximum size of hop limit in 6LoWPAN packet format?

a. 8-bit unsigned integer
b. 16-bit unsigned integer
c. 8-bit signed integer
d. 16-bit signed integer

Answer:- a

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are Introduction To Internet Of Things Week 2 Assignment 2 Answers