Introduction To Internet Of Things Week 1

                     

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q1) Which of the following is/are the characteristics of IoT?
a. Efficient, scalable and associated architecture.
b. Unambiguous naming and addressing.
c. Abundance of sleeping nodes, mobile and non-IP device.
d. All of the these

Answer: d. All of the these


Q2) A ______ allows us to use our smartphones to lock and unlock our door remotely at our homes or our businesses.
a. Smart Meter
b. ATM
c. Digital Lock
d. Web

Answer: c. Digital Lock


These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q3) The function/functions of an IoT Gateway is/are to?
a. Forward packets between LAN and WAN and on the IP layer
b. Connect IoT LAN to a WAN
c. Both (a) and (b)
d. None of these

Answer: c. Both (a) and (b)


Q4) Multi-homing is the concept where a node can be connected to multiple networks for _____.
a. Reduced Reliability
b. Improved Reliability
c. None of these
d. Both (a) and (b)

Answer: b. Improved Reliability


These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q5) A Passive Infrared Ray (PIR) sensor is used for ________ ?
a. Humidity Detection
b. Tilt Detection
c. Obstacle Detection
d. Smoke Detection

Answer: c. Obstacle Detection


Q6) For which of the following, Vector Sensors are required to measure or sense them?
a. Color, Pressure, Temperature
b. Orientation, Image
c. None of these
d. Both (a) and (b)

Answer: b. Orientation, Image


These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q7) The sensitivity of a sensor under real conditions may differ from the value specified. This is called _______ ?
a. Maximal Error
b. Minimal Error
c. Median Error
d. Sensitivity Error

Answer: d. Sensitivity Error


Q8) A random deviation of the signal that varies in time is called ________.
a. Noise
b. Sound
c. Bias
d. None of these

Answer: a. Noise


These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q9) A Relay Switch is an example of _______.
a. A Sensor
b. An Actuator
c. A Transducer
d. None of these

Answer: d. None of these


Q10) What is a Pneumatic Actuator?
a. It is a type of actuator driven by compressed air or vacuum
b. It is a type of actuator driven by fluid
c. It is a type of actuator driven by solid
d. None of these

Answer: a. It is a type of actuator driven by compressed air or vacuum


Q11) Which type of actuators tend to be compact, lightweight, economical, and with high power density?
a. Thermal or Magnetic Actuators
b. Hydraulic Actuators
c. Both (a) and (b)
d. None of these

Answer: a. Thermal or Magnetic Actuators


Q12) Polymer based actuators designed to handle fragile objects like fruit harvesting in agriculture or manipulating internal organs in biomedicine are called?
a. Pneumatic Actuators
b. Soft Actuators
c. Software Actuators
d. Hardware Actuators

Answer: b. Soft Actuators


These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Q13) Full form of SMP is ________?
a. Soft Memory Polymer
b. Shape Memory Polymer
c. Software Memory Polymer
d. None of these

Answer: b. Shape Memory Polymer


Q14) Duty Cycling of the sensors is managed by which component of IoT?
a. Application
b. Real-Time Kernel
c. Radios
d. Power Management Unit

Answer: d. Power Management Unit


Q15) Which of the following are challenges of IoT?
a. Security
b. Complexity Management
c. Modeling and Analysis
d. All of these

Answer: d. All of these

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers


Session: Jul-Dec 2022

Course Name: Introduction To Internet Of Things


1. Which of the following is a static mechanism for address allocation of loT nodes?

a. Contiguration over a management interface
b. IPvó address based on a hardware identifier
c. Both configuration over a management interface & based on a hardware identifier
d. IoT nodes can’t be configured statically

Answer:- C

2. Which of the following error is commonly found in heating of metal strips?

a. quantization error
b. aliasing error
c. hysteresis enror
d. None of these

Answer:- D

3. Identity the component shown below.

image 2

a. Gas sensor
b. PIR sensor
c. Light sensor
d. Speaker

Answer:- B

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers

4. X” perfomms active application layer functions between IoT nodes and other entities. What is X?

a. IoT node
b. IoT proxy
c. IoT gateway
d. IoT Network

Answer:- A

5. Which of the following field in IPv4 header format indicates that it is concerned with reliable transmission’?

a. Traffic class
b. Hop limit
c. Fragment offset
d. Destination address

Answer:-D

6. Which of the following is a function of IoT Gateway?

a. Data forwarding
b. Device management
c. Protocol conversion
d. All of these

Answer:- A

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers

7. Which of the following actuator converts pressure into force?

a. Mechanical actuators
b. Pneumatic actuators
c. Electric actuators
d. Magnetic actuators

Answer:- B

8. Which of the following mechanism for address autoconfiguration provide more control on the allocated addresses?

a. DHCPv6
b. SLAAC
c. Both DHCPv6 and SLAAC
d. None of these

Answer:- A

9. Which of the following can measure position?

a. Potentiometer
b. Encoder
C. Both potentiometer & encoder
d. None of these

Answer:- A

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers

10. In a scenario when the IoT proxy has uplink connectivitydoes the IoT LAN need global addressing mandatorily?

a. Yes
b. No
c. Not applicable

Answer:- A

11. Which of the following is TRUE?

a. M2M is not a subset of IoT
b. WOT and IoT are same
C. IoT and M2M are same
d. None of these

Answer:- A

12. Statement I: Aliasing error occurs if the input variable or added noise changes periodically at a frequency proportional to the multiple of the sampling rate.

Statement II: If the signal is monitored digitally, the sampling frequency can cause a dynamic error triggering aliasing error.

a. Both Statement I and II are false
b. Both Statement I and II are true
c. Statement I is false but Statement II is true
d. Statement I is true but Statement II is false

Answer:- B

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers

13. Does polymer-based actuator find application in manufacturing artificial muscles?

a. Yes
b. No

Answer:- A

14. Unique Local Addresses are intended to allow routing over a network that expands over multiple links and routing hops, and even can expand over multiple networksCan these addresses prevent address collision?

a.Yes
b. No
c. Not Applicable

Answer:- B

15. Which of the following is an example of vector sensor?

a. Pressure sensor
b. Strain sensor
c. Both pressure and strain sensors
d. Sound sensor

Answer:- D

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.

More in this course: Introduction To Internet Of Things

More from PROGIEZ

These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers
These are Introduction To Internet Of Things Week 1 Assignment 1 Answers