Introduction To Internet Of Things Week 7

Session: JULY-DEC 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q1. Raspberry Pi is like a mini computer which can perform a wide range of general purpose tasks.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2. What is the complete form of GPIO pins on Raspberry Pi devices.
a. General Public Input/Output
b. Generative Purpose Input/Output
c. General Purpose Input/Output
d. Global Purpose Input/Output

Answer: c. General Purpose Input/Output


Q3. The Python program which you execute on Raspberry Pi to read data from sensors and control actuators has the same syntax and style as any other Python program.
a. False
b. True

Answer: b. True


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q4. During remote server access by a Raspberry Pi, where the Raspberry Pi acts as a client, the client needs the following?
a. Only IP address of server
b. Only port number
c. Both server IP address and port number
d. Client’s IP address

Answer: c. Both server IP address and port number


Q5. Which among the following are valid data processing activities
a. Data Splitting
b. Data filtering
c. Data plotting
d. All of the given

Answer: d. All of the given


Q6. Consider the following Python code snippet. Assume the syntax is correct and all required libraries are imported
var = ‘Sensor@Actuator%Arduino’
pt = var.split(‘%’)
print(pt)
What will be the output (See every detail, including the apostrophes carefully)?

a. [‘Sensor’,’Actuator’,’Arduino’]
b. [‘Sensor@Actuator’,’Arduino’]
c. [‘Sensor’,’Actuator%Arduino’]
d. [‘Sensor@Actuator%Arduino’]

Answer: b. [‘Sensor@Actuator’,’Arduino’]


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q7. Which among the following functions do you use while using MATPLOTLIB to add title to a plot?
a. plot()
b. add()
c. label()
d. title()

Answer: d. title()


Q8. In traditional non software-defined network consisting of a network of switches, suppose OSPF is being used as the routing protocol. In this context which among the following is true.
a. All the switches execute OSPF distributively
b. Only one switch executes OSPF
c. No switch executes OSPF
d. All of these are true

Answer: a. All the switches execute OSPF distributively


Q9. In SDN, the Operating System (OS) is separated (i.e not strongly coupled) from the physical hardware for each switch.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q10. Which among the following is a popular protocol implementing SDN?
a. OpenSwitch
b. OpenStack
c. OpenFlow
d. OpenEdge

Answer: c. OpenFlow


Q11. With respect to Software Defined Networking (SDN), which among the following is true?
a. SDN couples the data plane and control plane.
b. SDN has no relation to either data plane or control plane
c. SDN separates the data plane and control plane.
d. None of the stated.

Answer: c. SDN separates the data plane and control plane.


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q12. Consider the following figure below. To which issue of SDN does this particular figure can be related to?
a. Controller placement issue
b. Flow Rule placement issue
c. Hardware placement issue
d. Analysis placement issue

Answer: b. Flow Rule placement issue


Q13. Suppose that there are two LANs, each configured to be SDN enabled with their own set of switches and controller. Which among the following directional APIs will be used for communication between the two controllers?
a. Northbound API
b. East-Westbound API
c. Southbound API
d. Northeastbound API

Answer: b. East-Westbound API


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q14. Which among the following is true?
a. Backup Controllers have no use is SDN
b. There is no difference between the main controller and backup controller
c. Backup controllers take over when the main controller goes down
d. It is not a good idea to keep backup controllers.

Answer: c. Backup controllers take over when the main controller goes down


Q15. IoT being data intensive and having a lot of security concerns, it is a good idea to integrate SDN with IoT to mitigate many of these issues.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers

More Weeks of Introduction To Internet Of Things: Click here

More Nptel Courses: Click here


Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q1. The switches in a non-Software Defined Network (SDN) environment do not have a global view of the network.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q2. Which of the following is not a function of the Application Plane in Software Defined Network architecture?
a. Business Logic implementation
b. Security
c. Traffic Engineering
d. Forwarding

Answer: d. Forwarding


Q3. In Socket programming, the parameter AF_INET stands for _______.
a. Unix protocols
b. Internet Protocol (IP)
c. File sharing
d. Timeshieing

Answer: b. Internet Protocol (IP)


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q4. During remote server access by a Raspberry Pi, where the Raspberry Pi acts as a client, the client needs the following?
a. Only IP address of server
b. Only port number
c. Both server IP address and port number
d. Client’s IP address

Answer: c. Both server IP address and port number


Q5. Controllers in SDN receive requests from the ________.
a. Repeaters
b. Gateways
c. Switches
d. Routers

Answer: c. Switches


Q6. During remote server access using socket programming what is the utility of the listen() function?
a. To create a new socket
b. To bind the socket to connection
c. To wait for clients to connect
d. To close the connection

Answer: c. To wait for clients to connect


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q7. With respect to client-server model of socket programming, in which of the following does the function .bind() reside?
a. Client
b. Server
c. Both client and server
d. None of client and server

Answer: b. Server


Q8. Which among the following are valid data processing activities
a. Data Splitting
b. Data filtering
c. Data plotting
d. All of the given

Answer: d. All of the given


Q9. Which among the following is the correct direction for PACKET _IN type messages in SDN?
a. From controller to switch
b. From switch to controller
c. Between two switches
d. Between two controllers

Answer: b. From switch to controller


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q10. Suppose a particular flow-rule has a soft time-out of 5s and a hard time-out of 3s. Is this association correct?
a. Yes
b. No

Answer: b. No


Q11. In SDN Backup Controllers are required for which among the following?
a. To act as backup of the main controller all the time
b. To act as backup when the main controller fails
c. To replace the main controller all together
d. None of the stated.

Answer: b. To act as backup when the main controller fails


Q12. Which of the following is true?
a. Traditional Network: Routing Table, Software Defined Network: Routing Table
b. Traditional Network: Flow Table, Software Defined Network: Routing Table
c. Traditional Network: Routing Table, Software Defined Network: Flow Table
d. Traditional Network: Flow Table, Software Defined Network: Flow Table

Answer: c. Traditional Network: Routing Table, Software Defined Network: Flow Table


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q13. What are the benefits of using SDN over IoT?
a. Management of device heterogeneity
b. Management of end-device mobility and dynamic flow rules
c. Software control of end-devices, i.e. sensors and actuators
d. All of the given

Answer: d. All of the given


Q14. Sensor OpenFlow, Soft-WSN and SDN-WISE are examples of ________.
a. Traditional routing protocols.
b. Various SDN protocols for wired LANs
c. Various implementations of the concept of Software Defined IoT
d. Traditional IoT protocol examples.

Answer: c. Various implementations of the concept of Software Defined IoT


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q15. Consider the following python script using the split() function, what will be the correct print output (SEE the options VERY carefully including the quotation marks)
dat = “Apple,Guava#Banana’
var = dat.split(‘#’)
print(var)

a. [‘Apple’,’Guava’,’Banana’]
b. [‘Apple’,’Guava’]
c. [‘Guava’,’Banana’]
d. [‘Apple,Guava’,’Banana’]

Answer: d. [‘Apple,Guava’,’Banana’]


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers

All weeks of Introduction to Internet of Things: Click Here

More Nptel courses: Click Here


Session: Jul-Dec 2022

These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. You have an IoT temperature sensor that is sensing temperature from a particular location and sending the data over the network to a server situated far away in another city for storage. This is an example of remote data logging.
a. True
b. False

Answer: a


Q2. For a two-way communication between a client and server, i.e both the client and the server send data to each other, it is important that both of them knows about the following about each other
a. Only the IP address of server
b. Only the port number of client
c. Both the P address and port number
d. Neither the IP address nor the port number

Answer: c


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q3. If you are using Raspberry Pi (RPi) to connect standard IoT sensors (such as DHT temperature sensors), which among the following components of the Raspbery Pi do you use connect your Pi to your sensor for data transfer.
a. HDMI port of the RPi
b. MicroSD card slot of the RPi
c. Ethernet LAN port of the RPi
d. General Purpose Input Output (GPIO) pins of the RPi

Answer: d


Q4. It is possible to connect a single DHT temperature sensor with a suitable number of connection wires with two Raspberry Pis acting as a client for the same sensor.
a. True
b. False

Answer: b


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q5. Which among the following denotes the connect connection order for a standard 4-PN DHT sensor with the order of PIN numbers taken as 4,3,2,1 (from right to left)
a. Data, Null, Ground, Power
b. Ground, Data, Power, Null
c. Ground, Null, Data, Power
d. Power, Data, Null, Ground

Answer: c


Q6. Using the matplotlib library in Python, you are plotting a graph of pressure values versus time, with pressure taken in the vertical axis and time taken in the horizontal axis. While writing the code to plot the graph, which among the following is the corect parameter (denoted by “??’) that you can write within the function “ylabel(??)”
a. Time
b. Pressure
c. Length
d. Mass

Answer: b


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q7. Lack of centralized control is a problem and limitation of traditional network architectures without Software Defined Networking (SDN) support
a. True
b. False

Answer: a


Q8. Detaching the physical hardware from the overlying software components, such as the Operating System (Os) and applications forms an important aspect of transitioning to SDN
a. True
b. False

Answer: a


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q9. Flow rules are stored within SDN switches that run the penFlow protocol in the following format.
a. Images
b. Files
c. Tables
d. None of these

Answer:


Q10. Among the following, which is the most unlikely to be considered as a suitable candidate for a match- field for flow rules in SDN
a. Source port number of the packet
b. Destination IP address of the packet
c. Temperature of the switch motherboard
d. Destination MAC address.

Answer: c


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q11. In SDN, the central controller of one network can communicate with the central controller of another sDN network through which of the following directional APIs
a. East-West bound APIs
b. Southbound APIs
c. Westbound APIs
d. None of these.

Answer: a


Q12. Suppose in SDN, there are two switches S1 and $2. The same packet P arrives in both the switches, s2 does not have the appropriate flow rule to forward this particular packet, whereas S1 has. Then with respect to the two switches, what is the corect action that is taken.
a. S1 sends PACKET_IN to controller, $2 forwards the packet
b. $2 sends PACKET _IN to controller, S1 forwards the packet
c. Both S1 and $2 send PACKET_IN to controller
d. Both S1 and $2 forward the packet.

Answer: b


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q13. No matter how big an SDN network becomes, we can never have more than one SDN controller.
a. True
b. False

Answer: b


Q14. With Software Defined IoT, it is possible to control the individual physical sensor and actuator nodes as well as rule placement of the backbone network remotely by suitable orchestration and software.
a. Yes
b. No

Answer: a


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers


Q15. Soft-WSN that has been proposed as one of the solutions to Software Defined IoT achieves the following
a. Only Device Management
b. Only Topology Management
c. Both Device and Topology Management
d. Neither Device nor Topology Management

Answer: c


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers

More NPTEL Solutions: https://progiez.com/nptel


These are Introduction To Internet Of Things Week 7 Assignment 7 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.