Introduction To Internet Of Things Week 8

Session: JULY-DEC 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q1. Traditional Wireless Mobile Networks are cost expensive in terms of _?
a. Only CAPEX
b. Only OPEX
c. Both CAPEX and OPEX
d. Neither CAPEX and OPEX

Answer: c. Both CAPEX and OPEX


Q2. High mobility of users is one of the key challenges in rule placement for software defined wireless mobile networks.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q3. Which among the following is a solution for mobility-aware flow rule placement in SDIoT?
a. Mobility-Flow
b. Mobile-Flow
c. Mobi-Flow
d. M-Flow

Answer: c. Mobi-Flow


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q4. Cloud, Utility, Grid and __________ have been the major trends in computing
a. Clone
b. Cluster
c. Closure
d. Cloud

Answer: b. Cluster


Q5. Cloud computing models allow different users to share the same physical resources?
a. True
b. False

Answer: a. True


Q6. As per NIST Visual Model of Cloud Computing, ‘Hybrid Cloud’ model and PaaS model both fall in the same category.
a. True
b. False

Answer: b. False


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q7. When you are accessing Google docs or Microsoft Word online for accessing the features of a document writing software from your browser without specifically installing them, which among the following cloud service models is the most appropriate one that you are using.
a. SaaS
b. PaaS
c. IaaS
d. DaaS

Answer: a. SaaS


Q8. An organization A wants to deploy a cloud infrastructure, whereby it wants to push majority of the data to a cloud whose servers can be situated anywhere within the globe, but it wants certain private data to be pushed only to cloud servers that are present on-premise and are accessible by only authenticated members of the organization. In this context which among the following deployment model should be used?
a. Private Cloud
b. Public Cloud
c. Hybrid Cloud
d. Any of these

Answer: c. Hybrid Cloud


Q9. Cloud services and resources should be rapidly __ in order to achieve their required performance
a. entrusted
b. elastic
c. enterprise
d. None of the given

Answer: b. elastic


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q10. Suppose that a start-up wants to enter into online book delivery business. It wants to create the user interface and the application by itself, but it does not have any networking or storage facility, so it wants to adopt the cloud computing practice. In this respect, which among the following cloud service models is most suitable for the start-up.
a. Only SaaS
b. Neither PaaS nor IaaS
c. Both PaaS and IaaS can be adopted
d. Neither SaaS, PaaS or IaaS

Answer: c. Both PaaS and IaaS can be adopted


Q11. Data security and client authentication is an issue in which of the following cloud service models??
a. SaaS
b. SaaS and PaaS
c. IaaS
d. All of them

Answer: d. All of them


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q12. Network, _______ and application level securities are the three aspects of cloud infrastructure securities.
a. Client
b. Web
c. Host
d. Wireless

Answer: c. Host


Q13. When a new user logs into a cloud framework, the first thing that needs to be done is __________________.
a. User should be authenticated
b. User should immediately be granted all the resources
c. User should log off
d. User should be penalized

Answer: a. User should be authenticated


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q14. Service Level Agreements (SLAs) are mutually agreed by the client (customer) and cloud service provider (CSP) at the beginning. With respect to SLAs, what are the views that SLAs provide?
a. Customer Point of View
b. CSP Point of View
c. Both Customer and CSP Point of View
d. Neither Customer nor CSP Point of View

Answer: c. Both Customer and CSP Point of View


Q15. CloudAnalyst simulation tool provides GUI and is written on top of CloudSim modules.
a. Yes
b. No

Answer: a. Yes


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers

More Weeks of Introduction To Internet Of Things: Click here

More Nptel Courses: Click here


Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q1. Which among the following are core challenges of traditional mobile networks?
a. Scalability
b. Flexibility
c. Manageability
d. All of the given

Answer: d. All of the given


Q2. Network virtualization enables _______ of physical resources.
a. Movement
b. Abstraction
c. Removal
d. Creation

Answer: b. Abstraction


Q3. In comparison to Software-Defined Networks, traditional networks are cost expensive with respect to which of the following?
a. Both capex and opex
b. Capex but not opex
c. Opex but not capex
d. Neither capex nor opex

Answer: a. Both capex and opex


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q4. General OpenFlow supports both wireless and wired connections.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q5. With respect to Software Defined Data Centre Networking (SD-DCN), _____ can use wild cards and ______ uses exact match rules.
a. Mice flows, Elephant flows
b. Elephant flows, Mice flows
c. Mice flows, traditional flows
d. Traditional flows, Elephant flows

Answer: a. Mice flows, Elephant flows


Q6. In cloud computing model, which among the following are characteristics of computing resources?
a. On-demand
b. Shared
c. Configurable
d. All of these

Answer: d. All of these


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q7. Iaas, PaaS and SaaS are examples of what type of cloud models?
a. Cloud deployment model
b. Cloud service model
c. Cloud access model
d. Cloud virtualization model

Answer: b. Cloud service model


Q8. An organization A wants to deploy a cloud infrastructure, whereby it wants to push majority of the data to a cloud whose servers can be situated anywhere within the globe, but it wants certain private data to be pushed only to cloud servers that are present on-premise and are accessible by only authenticated members of the organization. In this context which among the following deployment model should be used?
a. Private Cloud
b. Public Cloud
c. Hybrid Cloud
d. Any of these

Answer: c. Hybrid Cloud


Q9. Which of the following type of client requires constant communication/connection with the cloud server?
a. Thin client
b. Thick client
c. Both thin and thick clients
d. None of these

Answer: a. Thin client


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q10. Fill in the blank: Typically, cloud computing have _______ components?
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7

Answer: c. 6


Q11. What does ‘CIA’ in cloud data security stand for?
a. Confidentiality, Integrity, Availability
b. Confidentiality, Inheritance, Automation
c. Congestion, Integrity, Authentication
d. Criticality, Integrity, Accountability

Answer: a. Confidentiality, Integrity, Availability


Q12. In SaaS model of cloud computing, which of the following acts as the thin-client?
a. Cloud gateway
b. Web monitor
c. Web browser
d. Local firewall

Answer: c. Web browser


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q13. Data in ______ and Data at _______ are two important aspects of data security
a. past, present
b. time, place
c. transit, rest
d. None of these

Answer: c. transit, rest


Q14. Which among the following is a metric for Service Level Agreement (SLA) in Cloud Computing?
a. Availability
b. Portability
c. Response Time
d. All of these

Answer: d. All of these


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q15. Which of the following cloud computing models does AWS EC2 belong to?
a. IaaS
b. PaaS
c. SaaS
d. None of these

Answer: a. IaaS


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers

All weeks of Introduction to Internet of Things: Click Here

More Nptel courses: Click Here


Session: Jul-Dec 2022

These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. The process of abstracting physical network hardware and resources from the network services and use cases are known as
a. Network Splitting
b. Network Virtualization
c. Network Scaling
d. None of these

Answer: b. Network Virtualization


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q2. ODIN is one of the proposed solutions towards Software Defined WSN and mobility management. As per the architecture of ODIN, which component of ODIN is placed on top of the controller.
a. ODIN master
b. ODIN agent
c. Both ODIN master and agent
d. Neither ODIN Master and agent

Answer: a. ODIN master


Q3. Shared pool of resources with easy configurability are important aspects of cloud computing.
a. True
b. False

Answer: a. True


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q4. In cloud computing, the users have specific knowledge about the exact physical location of the computing hardware with respect to the cloud services.
a. True
b. False

Answer: b. False


Q5. Suppose there are two organizations, A and B both of which provide cloud services. Any user can access the cloud of A free of cost whereas only employees of organization B can access the cloud of B. Also organization B has set up its cloud for only its own needs. With respect to the type of cloud infrastructure provided by A and B, which among the following is true
a. A: Private Cloud, B: Public Cloud
b. A: Public Cloud, B: Private Cloud
c. A: Public Cloud, B: Public Cloud
d. A: Private Cloud, B: Private Cloud

Answer: a. A: Private Cloud, B: Public Cloud


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q6. Which among the following can be considered as a potential service model for cloud computing.
a. Software as a Service
b. Database as a Service
c. Platfom as a Service
d. All of these

Answer: d. All of these


Q7. Which of the following component can be considered as optional for a sensor node?
a. Sensing unit
b. Transceiver
c. Location finding unit
d. None of the above

Answer: c. Location finding unit


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q8. You have bought a spreadsheet processing software in the form of a CD-ROM which you would need to install yourself on your computer to run and then manage. Is it an example of SaaS in cloud computing?
a. Yes
b. No

Answer: b. No


Q9. Suppose two persons A and B both wish to access a particular SaaS feature from a cloud service provider through their respective personal computers. Both of them log into the cloud at the same time. Then which among the following is true.
a. Neither A nor B will be able to access the services
b. A will be able to access the services but not B
c. B wil be able to access the services but not A.
d. Both A and B will be able to access the services

Answer: d. Both A and B will be able to access the services


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q10. Along with Accounting, which among the following is an essential component of cloud service management.
a. Virtualization
b. Billing
c. Deployment
d. None of these

Answer: b. Billing


Q11. Which among the following security paradigms is concerned with securing the in-transit data between the users and the cloud through the Internet.
a. Network Level Security
b. Host Level Security
c. Application Level Security
d. None of these.

Answer: a. Network Level Security


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q12. “Cloud Security ensures that _____________ users can access their data after proper _____________”
Choose which among the following should be the correct order of words to be filled in the blanks.

a. legitimate, authentication
b. illegitimate, authentication
c. malicious, inaction
d. malicious, attack

Answer: a. legitimate, authentication


Q13. Which among the following should be protected with proper access control in cloud computing
a. Database access
b. Server access
c. Virtual resource access
d. All of these

Answer: d. All of these


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers


Q14. Before launching your cloud services as a product to customers, it is always a good idea to test your cloud applications on a cloud simulator first in the pre-deployment phase.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q15. With respect to virtualızation in cloud computing, which among the following can be considered as suitable virtualization paradigms.
a. Storage virtualization
b. Hardware virtualization
c. Application virtualization
d. All of these.

Answer: a. Storage virtualization


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers

More NPTEL Solutions: https://progiez.com/nptel


These are Introduction To Internet Of Things Week 8 Assignment 8 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.