Introduction To Internet Of Things Week 3

   
   

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q1. Choose the correct option based on the following two statements on the HART Physical Layer.
Statement-I : It is derived from the IEEE 802.15.4 protocol.
Statement-II : It operated only in the 2.4 GHz ISM band.

a. Statement-I True and Statement-II False
b. Statement-I False and Statement-II True
c. Both Statements I and II are False
d. Both Statements I and II are True

Answer: d. Both Statements I and II are True


Q2. Which of the following characteristic of HART Data Link Layer helps to increase reliability and security?
a. Channel Hopping and Channel Blacklisting
b. Channel Crunching and Jamming
c. Scattering
d. All of these

Answer: a. Channel Hopping and Channel Blacklisting


Q3. State True or False
Statement : Channel blacklisting in HART identifies channels consistently affected by interference and removes them from use.

a. True
b. False

Answer: a. True


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q4. At the MAC layer –
Statement-I : WirelessHART utilizes Time Division Multiple Access (TDMA).
Statement-II : ZigBee applies Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection (CSMA/CD).

a. Statement-I True and Statement-II False
b. Statement-I False and Statement-II True
c. Both Statements I and II are False
d. Both Statements I and II are True

Answer: a. Statement-I True and Statement-II False


Q5. NFC works on the principal of
a. Pressure
b. Magnetic Induction
c. Both (a) and (b)
d. None of these

Answer: b. Magnetic Induction


Q6. Bluetooth technology is based on Ad-hoc technology also known as?
a. Ad-hoc Piconets
b. Ad-hoc Micronets
c. Ad-hoc Nanonets
d. None of these

Answer: a. Ad-hoc Piconets


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q7. Class 2 Bluetooth radios have a range of about?
a. 1 m
b. 2 m – 5 m
c. 10m
d. None of these

Answer: c. 10m


Q8. Which of the following is NOT a phase in Bluetooth connection establishment?
a. Inquiry
b. Booking
c. Paging
d. Connection

Answer: b. Booking


Q9. Zwave can support ________ number of nodes in a network?
a. 232
b. 233
c. 234
d. 235

Answer: a. 232


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q10. Topologies allowed in ISA 100.11A are?
a. Ring Only
b. Mesh and Hybrid
c. Mesh and Ring
d. Mesh and Star/Tree

Answer: d. Mesh and Star/Tree


Q11. An example of an Operating System (OS) that a sensor node can have is?
a. MicronOS
b. TinyoOS
c. Both (a) and (b)
d. None of these

Answer: b. TinyoOS


Q12. Which of the following is NOT a constraint on sensor nodes?
a. Must consume extremely low power
b. Be non-autonomous
c. Be adaptive to environment
d. None of these

Answer: b. Be non-autonomous


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q13. Nodes in WSNs that exhibit features of failed nodes but they can also send false routing messages which are a threat to the integrity of the network are called?
a. Normal Nodes
b. Badly Failed Nodes
c. Failed Nodes
d. Selfish Nodes

Answer: b. Badly Failed Nodes


Q14. Which of the following are the two popular schemes to re-establish the connectivity between dumb nodes with others?
a. COARD and CORD
b. CoRAD and COARD
c. CORD and CORAD
d. None of these

Answer: c. CORD and CORAD


Q15. Full form of WBAN is?
a. Wireless Body Area Network
b. Wirelessed Body Area Network
c. Wireless Bodily Area Network
d. None of these

Answer: a. Wireless Body Area Network


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers

All weeks of Introduction to Internet of Things: Click Here

More Nptel courses: Click Here


Session: Jul-Dec 2022

These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers

Course Name: Introduction To Internet Of Things

Link to Enroll: Click Here


Q1. Which of the following handles packets, paging and inquiry in Bluetooth?
a. L2CAP
b. Baseband
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer: b. Baseband


Q2. Which of the following incorporates channel hopping after every packet transmission?
a. Zigbee
b. WirelessHART
c. 6LoWPAN
d. None of these

Answer: b. WirelessHART


Q3. In “X protocol, a central network controller device sets-up a network with 1 Network ID and multiple node IDs for the devices in it. The nodes with different Network IDs cannot communicate with each other. What is “X*”2
a. Z-wave
b. Zigbee
c. Bluetooth
d. ISA 100.11A

Answer: a. Z-wave


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q4. In the context of Sensor Web, SensorML stands for
a. Sensor Modeling language
b. Sensor Machine language
c. Sensor Markup language
d. None of the above

Answer: a. Sensor Modeling language


Q5. Which of the following protocol is best suited to provide interference-free communication while minimizing latency and ensuring quality of service?
a. WirelessHART
b. ISA100.11A
c. Both WirelessHART and ISA100.11A
d. None of these

Answer: d. None of these


Q6. Which of the following solution approach is used to overcome the limitation of ineffective wakeup and sensing under rare event monitoring scenario in social sensing?
a. Duty-cycle management
b. Sleep-cycle management
c. Packet transmission management
d. Both duty-cycle and sleep-cycle management

Answer: a. Duty-cycle management


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q7. Which of the following technique Bluetooth master uses to avoid collisions during transmission in a Piconet?
a. Frequeney Division Multiplexing d Ou
b. Frequency Hopping Spread Spectrum
c. Time Division Multiplexing
d. Direct Sequence Spread Spectrum

Answer: c. Time Division Multiplexing


Q8. Which of the following limitation is faced by total co-operation in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks?
a. Decreasing network throughput
b. Decreasing energy
c. Both (a) and (b)
d. No limitation exists

Answer: c. Both (a) and (b)


Q9. Which of the following can function over a reliable packet transfer protocol?
a. L2CAP
b. Service Discovery Protocol
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer: b. Service Discovery Protocol


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q10. In which of the following mode, NFC devices can act as both readers as well as tags?
a. Reader/writer
b. P2P
c. Emulation
d. NFC devices can’t act as both readers as well as tags

Answer: b. P2P


Q11. In WSN, Information theoretic self-management (INTSEM) controls the transmission rate of a node by adjusting a node’s
a. Duty cycle
b. Lifetime
c. Sleep time
d. Can’t control the transmission rate

Answer: c. Sleep time


Q12. Which of the following layer of ISA 100.11A supports mesh routing?
a. Netwok layer
b. Data link layer
c. Transport layer
d. MAC layer

Answer: b. Data link layer


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q13. Which of the following is used to avoid interference-prone channels in HART?
a. Channel blacklisting
b. Channel switching
c. Channel hopping
d. Super-trames

Answer: b. Channel switching


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q14. When the devices are not in range, messages are routed through different nodes to bypass obstructions created by household appliances or layouts. Which of the following exhibit such characteristic of avoiding radio dead-spots?
a. Bluetooth
b. 6LoWPAN
c. Z-wave
d. Zigbee

Answer: c. Z-wave


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers


Q15. Which of the following is TRUE in tems of power (in mW) and range (in m) of the classes of Bluetooth devices?
a. Class-1: Power=100mW, Range=100m
b. Class-2: Power=2.5 mW, Range=100m
c. Class-1: Power=2.5 mW, Range=100m
d. Class-2: Power=100 mW, Range=100m

Answer: a. Class-1: Power=100mW, Range=100m


These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers

More NPTEL Solutions: https://progies.in/answers/nptel


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are Introduction To Internet Of Things Week 3 Assignment 3 Answers