Problem Solving Through Programming In C Assignment 0

                     

Session: Jan-Apr 2023

Course Name: Problem Solving Through Programming In C

Course Link: Click Here

These are Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers


Q1) Which among the following is the most complete definition of Programming?

a. Programming is a process to solve any logical problems.
b. Programming is a process to solve any numerical problem.
c. Programming is a process to solve any real life problems.
d. Programming is the process of taking an algorithm and encoding it into a notation (using a programming language), so that it can be executed by a computer.

Answer: d. Programming is the process of taking an algorithm and encoding it into a notation (using a programming language), so that it can be executed by a computer.


Q2) Which of the following controls the way in which the computer system works and give means by which users can interact with the computer?
a. The motherboard
b. The operating system
c. The application software
d. The RAM

Answer: b. The operating system


Q3) CPU consists of
a. ALU, Control Unit
b. ALU, Main memory, Control Unit
c. ALU, monitor, Registers
d. ALU, Control Unit, Hard Disk

Answer: a. ALU, Control Unit


These are Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers


Q4) C was developed by
a. Alan Turing
b. Charles Babbage
c. Ada Lovelace
d. Dennis Ritchie

Answer: d. Dennis Ritchie


Q5) C is-
a. General-purpose programming language
b. Domain-specific programming language
c. Page description programming language
d. None of the above

Answer: a. General-purpose programming language


Q6) The relation between bit and byte in digital logic is
a. 1 byte = 10 bits
b. 1 byte = 16 bits
c. 1 byte = 8 bits
d. 1 byte = 2 bits

Answer: c. 1 byte = 8 bits


These are Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers


Q7) Which of the following is not a programming language?
a. C
b. Unix
c. Java
d. Python

Answer: b. Unix


Q8) The binary AND operation of the numbers “100101” and “110011” results (in decimal)
a. 100001
b. 2
c. 33
d. 63

Answer: c. 33

Q9) Which of the following is not an input device of computer?
a. Printer
b. Mouse
c. Keyboard
d. Joystick

Answer: a. Printer


These are Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers


Q10) The process through which an user can find error(s) in a program is called
a. Compiling
b. Searching
c. Debugging
d. Processing

Answer: c. Debugging


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


These are Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers

All weeks of Problem Solving Through Programming In C: https://progies.in/answers/nptel/problem-solving-through-programming-in-c

More NPTEL Solution: https://progies.in/answers/nptel


More from PROGIEZ

Problem Solving Through Programming In C Week 0 Answers