Problem Solving Through Programming In C Week 1

   
   

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Problem Solving Through Programming In C

Course Link: Click Here

These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


Q1) Set of instructions to be provided to an electronic machine to perform a task is called
a) Programming
b) Processing
c) Computing
d) Compiling

Answer: a) Programming


Q2) A 2D diagram to represent the steps to be followed to solve a problem is known as
a) Flow-chart
b) Pseudo-code
c) Both (a) and (b)
d) None of these

Answer: a) Flow-chart


Q3) X is an integer (X=1234). The print value of Y of the algorithm below is

image 41

a) 10
b) 11223344
c) 4321
d) 0

Answer: c) 4321


These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


Q4) The section of the CPU that selects, interprets and sees to the execution of program instructions
a) Memory
b) Register Unit
c) Control Unit
d) ALU

Answer: c) Control Unit


Q5) The input N from the user is 6. The output of the following algorithm is

image 42

a) 120
b) 720
c) 1
d) 5040

Answer: d) 5040


Q6) Which one is comparatively faster in terms of execution?
a) Interpreter
b) Compiler
c) Both are same
d) Depends on the programming language.

Answer: b) Compiler


These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


Q7) What will be the output of the flowchart given below?

image 43

a) 20
b) 21
c) 10
d) 0.33

Answer: b) 21


Q8) The ALU unit of computer
a) can perform logical operation only
b) can perform arithmetic operation only
c) can perform both arithmetic and logical operations
d) None of the above are true.

Answer: c) can perform both arithmetic and logical operations


Q9) What type of device is computer touchpad?
a) Memory
b) Output
c) Storage
d) Input

Answer: d) Input


These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


Q10) Compiler helps in the translation from
a) Integer to binary
b) High-level program to binary digits
c) High-level language to machine level language
d) Pseudo code to computer program

Answer: c) High-level language to machine level language


Session: JULY-DEC 2022

Course Name: Problem Solving Through Programming In C

Link to Enroll: Click Here

1. The input given from keyboard is converted to computer understandable unit (bit) by the standard
a) ISO
b) ANSI
c) ASCII
d) EBCDIC

Answer:- b


2. The execution nature of C program is
a) Event-based
b) Concurrent
c) Multi-threaded
d) Sequential

Answer:- d


3. Choose the correct statements from the following
i) In high-level language, testing and debugging a program is difficult than assembly language.
ii) C programs are highly portable on any type of operating system platform.
iii) A flowchart is a visual representation of the sequence of steps for solving a problem.
iv) The role of a compiler is to translate source program statements to decimal codes.
a) (i) and (ii)
b) (ii) and (iii)
c) (i), (ii), and (iii)
d) (ii), (iii), and (iv)

Answer:- b

These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


4. When we write X=Y in C, which of the following statements is valid?
a) X and Y both have same values but different locations.
b) X and Y both have same location and same values.
c) X and Y have different values and same location.
d) X and Y have different values and different locations.

Answer:- a


5. What will be the output of the flowchart given below?

5

a) 4

b) 8

c) 16

d) 20

Answer:- c

These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


6. The output of the following algorithm ism

6

a) 21

b) 28

c) 30

d) 40

Answer:- b


7. The print values of ‘a’ and ‘b’ of the flowchart below are

7

a) a=4, b=6

b) a=6, b=4

c) a=10, b=2

d) a=2, b=10

Answer:- b

These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


8. The program which translates high level program into its equivalent machine language program is called
a) a translator
b) a language processor
c) a converter
d) None of the above

Answer:- a


9. An interpreter reads the source code of a program
a) one line at a time
b) two line at a time
c) complete program in one stroke
d) None of these

Answer:- a


10. The C language has been developed at
a)   IBM, USA
b)   Borland International, USA
c)   Sun Microsystems
d)   AT & T Bell Labs, USA

Answer:- d

These are Problem Solving Through Programming In C Assignment 1 Answers


More From NPTEL: Click Here

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

Problem Solving Through Programming In C NPTEL answer 1 Assignment