Deep Learning | Week 6

Course Name: Deep Learning

Course Link: Click Here

These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q1. Which of the following is considered for correcting a weight during back propagation?
a. Positive gradient of weight
b. Gradient of error
c. Negative gradient of error w.r.t weight
d. Negative gradient of weight

Answer: c. Negative gradient of error w.r.t weight


Q2. What will happen when learning rate is set to zero?
a. Weight update will be very slow
b. Weights will be zero
c. Weight update will tend to zero but not exactly zero
d. Weights will not be updated

Answer: d. Weights will not be updated


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q3. During back-propagation through max pooling with stride the gradients are
a. Evenly distributed
b. Sparse gradients are generated with non-zero gradient at the max response location
c. Differentiated with respect to responses
d. None of the above

Answer: b. Sparse gradients are generated with non-zero gradient at the max response location


Q4. Gradient of sigmoid function is maximum at x=?
a. 0
b. Positive Infinity
c. Negative Infinity
d. 1

Answer: a. 0


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q5. The derivative of the loss function with respect to the weights in a deep neural network can be computed as,
a. Sum of derivative of cost function, derivative of non-linear transfer function and derivative of linear network.
b. Product of derivative of cost function and derivative of non-linear transfer function.
c. Product of derivative of cost function, derivative of non-linear transfer function and derivative of linear network.
d. Sum of derivative of cost function and derivative of non-linear transfer function.

Answer: c. Product of derivative of cost function, derivative of non-linear transfer function and derivative of linear network.


Q6. Which of the following models can be employed for unsupervised learning?
a. Autoencoder
b. Restricted Boltzmann machines
c. Bothaandb
d. None

Answer: c. Bothaandb


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q7.

image 76

Find the gradient component ‘g’ of this function.
a. 2
b. e2
c 2e2
d. 4

Answer: b. e2


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q8. What is the similarity between an autoencoder and Principle Component Analysis (PCA)?
a. Both assume nonlinear systems
b. Subspace of weight matrices
c. Both can assume linear systems
d. All of these

Answer: c. Both can assume linear systems


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q9. Which of the following is only an unsupervised learning problem?
a. Digit Recognition
b. Image Segmentation
c. Image Compression
d. All of the above

Answer: c. Image Compression


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers


Q10. What is the dimension of encoder weight matrix of an autoencoder (hidden units=400) constructed to handle 10-dimensional input samples?
a. rows =10 and columns = 401
b. rows =400 and columns = 10
c. rows =11 and columns = 400
d. rows =400 and columns = 11

Answer: b. rows =400 and columns = 10


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers

More weeks of Deep Learning: Click Here

More Nptel Courses: https://progiez.com/nptel


More from PROGIEZ

These are NPTEL Deep Learning Week 6 Assignment 6 Answers