Cloud Computing | Week 2

                     

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Cloud Computing

Course Link: Click Here

These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


Q1. Example(s) of Public cloud is(are)
A. Eucalyptus
B. Ubuntu Enterprise Cloud (UEC)
C. Microsoft ECI data centre
D. Amazon EC2

Answer: D. Amazon EC2


Q2. Which of the following is/are XML parser API(s)?
A. XaaS (Anything as a Model)
B. SAX (Simple API to XML)
C. CLI (Command Line Interface)
D. DOM (Document Object Model)

Answer: B, D


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


Q3. The public cloud provides total visibility and control over data regarding security.
A. True
B. False

Answer: B. False


Q4. In the case of on-site private cloud, organizations consider (i) network dependency; (ii) no risk from multi-tenancy.
A. Only (i)
B. Only (ii)
C. Both (i) and (ii)
D. Neither (i) nor (ii)

Answer: B. Only (ii)


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


Q5. _________ is an XML language for processing XML.
A. Javascript
B. ECMA script
C. CSS
D. XSLT

Answer: D. XSLT


Q6. Cloud Manager is the public access point to the cloud where subscribers sign up for accounts.
A. True
B. False

Answer: A. True


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


Q7. ___________ generally stores the cloud subscriber’s metadata like user credentials and OS images.
A. SLA (Service Level Agreement)
B. Cloud Manager
C. DOS (Data Object storage)
D. MOS (Metadata Object storage)

Answer: A. SLA (Service Level Agreement)


Q8. Which of these is responsible for the operation of a collection of computers that are connected via high speed local area networks in the cloud computing paradigm?
A. Cloud Manager
B. Computer Manager
C. Cluster Manager
D. None of these.

Answer: C. Cluster Manager


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


Q9. Hypervisor is also known as
A. Cluster Manager
B. Virtual Machine Handler
C. Virtual Machine Manager
D. Virtual Machine Monitor

Answer: D. Virtual Machine Monitor


Q10. The following problems are addressed through Web services :
A. Firewall
B. Interoperability
C. Storage
D. Speed

Answer: B. Interoperability


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers

All weeks of Cloud Computing: Click here

More NPTEL course: Click Here


Session: JULY-DEC 2022

1. The public cloud has a risk of multi-tenancy.
a. True
b. False

Answer: a


2. Ubuntu Enterprise Cloud (UEC) is an example of
a. Private cloud
b. Public cloud
c. Hybrid cloud
d. Community Cloud

Answer: b


3. Organization should consider- (i) Network Dependency and (ii) Risks from multi-tenancy while thinking of deploying an outsourced private cloud
a. Only (1)
b. Only (ii)
c. Both (i) and (ii)
d. None of (i) and (ii)

Anwser: c


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


4. Which of the following is/are XML parser API(S)?
a. Xaas (Anything as a Model)
b. DOM (Document Object Model)
c. CLI (Command Line Interface)
d. SLA (Service Level Agreement)

Answer: b


5. What is/are the main difference(s) between virtualization and dual boot?
a. No difference between dual boot and virtualization
b. In virtualization, operating systems are not isolated from each other, but not in dual boot.
c. In a dual boot, both operating systems run simultaneously, but not in virtualization.
d. In virtualization, both operating systems run simultaneously, but not in dual boot.

Answer: d


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


6. In virtualization, a virtual machine monitor is also called
a. Hypervisor
b. Short-term Scheduler
c. Analyzer
d. Parser

Answer: a


7. Speed and flexibility are the two disadvantages of hardware-assisted virtualization.
a. True
b. False

Answer: a


8. The following problems are addressed through Web services
a. Firewal
b. Interoperability
c. Complexity
d. Speed

Answer: a,b,c


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


9. A web service can be discovered using
a. SMS
b. HTTP
c. SMTP
d. UDDI

Answer: d


10. Service-Oriented Architecture (SOA) consists of relationships between:
a. Two entities (a service provider and a requestor)
b. Two entities (a service provider and a broker)
c. Three entities ( a service provider, a service requestor, and a broker)
d. Three entities (a service provider, a service requestor, and a hypervisor)

Answer: c


These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are Nptel Cloud Computing week 2 Assignment 2 Answers