Cloud Computing | Week 1

                     

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Cloud Computing

Course Link: Click Here

These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q1) A distributed system is preferred when the task is : i)Data-intensive; ii)Computing-intensive
A. Only (1)
B. Only (ii)
C. Both (i) and (ii)
D. Neither (i) nor (ii)

Answer: C. Both (i) and (ii)


Q2) The “Grid” in the distributed grid computing paradigm links together power plants of different kinds.
A. True
B. False

Answer: A. True


Q3) Which one of the following is/are the advantage(s) of cloud computing?
A. Resource pooling
B. It requires an always-on internet connection.
C. Ubiquitous
D. On-demand payment policy

Answer: a, d


These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q4) The distributed system ensures ‘robustness’ of performance.
A. True
B. False

Answer: A. True


Q5) What is (are) the characteristic(s) of using cluster computing?
A. Parallel programming
B. Faster network than a typical LAN
C. Low-latency communication protocols
D. None of these.

Answer: b, c


Q6) Web access to commercial software is one of the SaaS (Software as a Service) characteristics in the cloud computing paradigm.
A. True
B. False

Answer: A. True


These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q7) Example(s) of PaaS (Platform as a Service) tool(s) is(are):
A. Microsoft Powerpoint
B. Microsoft Azure
C. Google App Engine
D. Google mail service

Answer: b, c


Q8) IaaS (Infrastructure as a Service) in cloud computing delivers (i) storage; (ii) servers.
A. Only (1)
B. Only (ii)
C. Both (i) and (ii)
D. Neither (i) nor (ii)

Answer: C. Both (i) and (ii)


These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q9) IaaS (Infrastructure as a Service) is the best option where regulatory compliance makes the offshoring or outsourcing of data storage and processing difficult
A. True
B. False

Answer: A. True


Q10) What is/are the main requirement(s) of a Cloud Service Provider (CSP)?
A. Increase agility
B. Increase cost
C. Increase productivity
D. Decrease cost

Answer: a, c, d

More From NPTEL: Click Here


Session: JULY-DEC 2022

Course Name: Cloud Computing

Link to Enroll: Click Here

Q1. Which of the following fall(s) under the “essential characteristics” of cloud computing?
a. Resource Pooling
b. Measured Service
c. Rapid Elasticity
d. Latency

Answer:- a,b,c


Q2. “Google Slide” is an example of

a. PaaS
b. laaS
c. SaaS
d. FaaS

Answer:- c


Q3. Which of the following is/are public cloud platform(s)?

a. Windows Server Hyper-V
b. Google Cloud Interconnect
c. Amazon Virtual Private Cloud
d. Microsoft Azure

Answer:- d

These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q4.VM technology allows multiple virtual machines to run on a single physical system.

a. True
b. False

Answer:- a


Q5. Which one of the following is/are disadvantage(s) of cloud computing?

a. Resource pooling
b. It requires an always-on internet connection.
c. Ubiquitous
d. On-demand payment policy

Answer:- Update SOON


Q6. For less data-intensive applications, horizontal scale-out elasticity is the ideal solution.

a. True
b. False

Answer:- b

These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q7. The combination of Service-Oriented Infrastructure and Cloud Computing realizes to

a. FTP
b. SNTP
c. XaaS
d. FaaS

Answer:- c


Q8. What is/are the main requirement(s) of a Cloud Service Provider (CSP)?

a. Increase agility
b. Increase cost
c. Increase productivity
d. Decrease cost

Answer:- a, c


Q9. PaaS (Platform as a Service) brings the benefits: (i) Creation of software (ii) Integration of web services and databases

a. Only (1)
b. Only (11)
c. Both (1) and (ii)
d. Neither (i) nor (ii)

Answer:- c

These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers


Q10. A is a distributed computer system that consists of a collection of interconnected stand-alone computers working together as an integrated computing resource.

a. Grid
b. Cluster
c. Cloud
d. Node:

Answer:- b


These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers

More from NPTEL : Progies.in

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers
These are Nptel Cloud Computing week 1 Assignment 1 Answers