Cloud Computing | Week 12

Session: JULY-DEC 2023

Course Name: Cloud Computing

Course Link: Click Here

These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q1. In which computing environment is latency fixed due to the location of application modules at the Area Gateway?
A) Fog computing
B) Cloud computing
C) Serverless Computing
D) None of the above

Answer: A) Fog computing


Q2. What does spatial cloud support in terms of resource pooling?
A) Individual resource allocation for participating organizations
B) Exclusive resource ownership for each organization
C) Shared resource pooling for participating organizations
D) Restricted access to network, servers, apps, services, storages, and databases

Answer: C) Shared resource pooling for participating organizations


Q3. Dew computing is an on premises computer software-hardware organization paradigm where on premises computers provide functionality that is of _______ cloud services and is also ______ with cloud services.
A) independent, serverless
B) dependant, collaborative
C) independent, collaborative
D) serverless, collaborative

Answer: C) independent, collaborative


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q4. Fog-Edge computing leads to increased network congestion
A) True
B) False

Answer: B) False


Q5. A Cyber Physical Cloud Computing (CPCC) architectural framework is a _____ environment that can rapidly build, modify and provision cyber physical systems composed of a set of ______ based sensor, processing, control, and data services.
A) system, cloud computing
B) cloud computing, system
C) system, edge computing
D) edge, system computing

Answer: A) system, cloud computing


Q6. What is (are) the key feature(s) of Mobile Cloud computing for 5G networks?
A) Increased resource consumption by mobile applications
B) Improved reliability due to data storage in the cloud
C) Sharing resources for mobile applications
D) None of these

Answer: B, C


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q7. The key aspect of the intelligent transportation system is efficient ______.
A) cost
B) mobility
C) speed
D) delivery

Answer: B) mobility


Q8. In conjunction with 5G and cloud computing, what should service providers focus on in the evolving computing paradigm?
A) Limiting end-to-end orchestration
B) Providing manual service layer agreements
C) Offering limited self-service options
D) Providing full end-to-end orchestration with defined service layer agreements

Answer: D) Providing full end-to-end orchestration with defined service layer agreements


Q9. Mobility Analytics utilizes the cloud platform for computation and storage.
A) True
B) False

Answer: A) True


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q10. What is (are) the benefit(s) of 5G technology for enhanced mobile broadband?
A) Slower data rates
B) Higher latency
C) Lower cost-per-bit
D) Limited device compatibility

Answer: C) Lower cost-per-bit


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


More Weeks: Click here

More Nptel Courses: Click here


Session: JAN-APR 2023

Course Name: Cloud Computing

Course Link: Click Here

These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q1. What is the purpose of 5G wireless technology?
a. Deliver lower data speeds
b. Deliver higher data speeds
c. Decrease network capacity
d. Decrease availability

Answer: b. Deliver higher data speeds


Q2. What is the benefit of 5G’s ability to scale down in data rates, power, and mobility for loT devices?
a. It provides extremely lean and low-cost connectivity solutions
b. It allows for faster data rates and lower latency
c. It enables immersive experiences like VR and AR
d. It provides ultra-reliable, low-latency links for mission-critical communications.

Answer: a. It provides extremely lean and low-cost connectivity solutions


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q3. How are mobile devices connected to mobile networks in Mobile Cloud Computing?
a. Through cloud storage servers
b. Through remote access protocols
c. Through base stations such as base transceiver station, access point, or satellite
d. Through peer-to-peer connections

Answer: c. Through base stations such as base transceiver station, access point, or satellite


Q4. What drives the need for heterogeneous and distributed computing architectures?
a. Resource-constrained low-latency devices
b. Distant cloud data centres
c. High-speed internet connections
d. Availability of low-cost computing devices

Answer: a. Resource-constrained low-latency devices


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q5. What are the different aspects of CPS?
a. Cyber, physical, and communication only
b. Cyber, dynamics, and safety only
c. Cyber, physical, and computation only
d. Cyber, physical, computation, dynamics, communication, security, and safety

Answer: d. Cyber, physical, computation, dynamics, communication, security, and safety


Q6. What role will service orchestration play in the future of industrial applications?
a. It will limit the interaction of industrial applications with network resources
b. It will not influence traffic routing for industrial applications.
c. It will enable industrial applications to interact with the network resources in advanced ways.
d. It will not select the location and quality of service for industrial applications.

Answer: c. It will enable industrial applications to interact with the network resources in advanced ways.


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q7. What is the purpose of spatial analysis?
a. To study the characteristics of people and their behaviors
b. To study the characteristics of places and regions and their relationships
c. To analyze financial data and make investment decisions
d. To create maps of the physical world

Answer: b. To study the characteristics of places and regions and their relationships


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q8. How is the signal obtained from the accelerometer data for activity detection?
a. By calculating the square root of the x-axis, y-axis, and z-axis signals
b. By averaging the x-axis, y-axis, and z-axis signals
c. By subtracting the x-axis, y-axis, and z-axis signals
d. By multiplying the x-axis, y-axis, and z-axis signals

Answer: a. By calculating the square root of the x-axis, y-axis, and z-axis signals


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q9. According to the given definition, which of the following statement(s) is (are) true about dew computing?
a. Dew computing is a cloud computing paradigm where all computing is done on the cloud without any reliance on on-premises computers.
b. Dew computing is a paradigm where on-premises computers provide functionality that is dependent on cloud services.
c. Dew computing is a paradigm where on-premises computers and cloud services are completely isolated from each other and do not collaborate in any way.
d. Dew computing is a paradigm where on-premises computers provide functionality that is independent of cloud services and is also collaborative with cloud services.

Answer: d. Dew computing is a paradigm where on-premises computers provide functionality that is independent of cloud services and is also collaborative with cloud services.


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers


Q10. According to the given objectives, which of the following statements) is (are) true about the proposed health model?
a. The health model is designed for cloud computing and does not make use of fog or edge computing.
b. The health model is designed for edge computing only and does not make use of cloud or fog computing.
c. The health model is designed for fog-edge computing and aims to reduce latency, network usage and cost incurred in the cloud.
d. The health model is designed for dew computing and does not make use of cloud, fog, or edge computing.

Answer: c. The health model is designed for fog-edge computing and aims to reduce latency, network usage and cost incurred in the cloud.


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers

All weeks of Cloud Computing: Click here

More NPTEL course answers: https://progiez.com/nptel


These are Nptel Cloud Computing week 12 Assignment 12 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.