The Joy of Computing Using Python | Week 1

                     

Session Jan-Apr 2023

Course Name:  The Joy of Computing using Python

Course Link: Click Here

The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


Q1. Which of the following is/are control commands in Scratch?
a. repeat
b. repeat until
c. forever
d. forever until

Answer: a, c


Q2) Which option in scratch is used to wait between the commands:
a. Event
b. Sensing
c. Control
d. Operators

Answer: c. Control


Q3) ________ command is used to make the sprite walk by certain steps.
a. Hide
b. Delete
c. Move
d. Walk

Answer: c. Move


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


Q4) The command used to make the sprite disappear from the animation stage is ________.
a. Show
b. Hide
c. Delete
d. move

Answer: b. Hide


Q5) What is the extension of a scratch file?
a. py
b. Se
c. Sb
d. sc

Answer: c. Sb


Q6) Predict the output of the following:

image 41

a. 0
b. 100
c. 20
d. None of the above

Answer: d. None of the above


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


Q7) Which of the following is a facility provided by scratch to use sound effects?
a. A sound library is provided
b. Sound can be recorded using a microphone
c. We can use sound file
d. None of the above
e. All of the above are correct (except 4).

Answer: e. All of the above are correct (except 4).


Q8) In addition to an option of using the inbuilt sprite library in scratch, what are the other ways to use a sprite?
a. We can paint a custom sprite
b. We can use the camera to take pictures
c. We can upload an image from our computer
d. All of the above

Answer: d. All of the above


Q9) _______ scratch constructs are used to keep doing a set of instructions infinitely?
a. ever
b. forever
c. never
d. None of the above

Answer: b. forever


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


Q10) Which of the following commands would make the sprite move backward?
a. Move 10 steps
b. Move -10 steps
c. Both 1 and 2
d. Neither 1 and 2

Answer: b. Move -10 steps


Session JUL-DEC 2022

Course name: The Joy of Computing Using Python

Link to Enroll: https://onlinecourses.nptel.ac.in/noc21_cs32/preview

This is an assignment for The joy of computing using python NPTEL

1. What are the functions that can be performed on the variables?

a. Rename
b. Delete
c. initialize starting value
d. All of the above

Answer: d


2. Which of the following statements is true?

a. One can run an infinite loop.
b. One cannot change the value of a variable.
c. One cannot add sound in scratch.
d. One cannot change the size of the image.

Answer: a


3. Choose the odd one out.

a. If
b. Repeat
c. hide
d. Wait

Answer: c


4. Which command can be used to decrease the size of a sprite?

a. Set size by
b. Change size by
c. Decrease size
d. Size change by

Answer: a


5. Which command can be used to move an object by some steps?

a. rotate
b. turn
c. move
d. forward

Answer: c


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


6. What does the cat say after executing the following code?

a. All-natural numbers between 1-20. (Both inclusive)

b. All even numbers between 1-20. (Both inclusive)

c. All odd numbers between 1-20. (Both inclusive)

d. All whole numbers between 0-20. (Both inclusive)

Answer: b


7. Which of the following command is not related to the motion section?

a. if
b. wait
c. move
d. rotate

Answer: b


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers


8. Which command can be used to make an image reappear?

a. hide
b. reappear
c. show
d. glide

Answer: c


9. Which of the following command is used to take the absolute value of a number?

a. absolute of
b. abs of
c. mod of
d. modulus of

Answer: b


10. State True or False: In scratch one can mention x and y coordinates to move an image.

a. True
b. False

Answer: a


The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers

More NPTEL course answers: Click me

* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers
NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 1 Answers