Blockchain and its Applications | Week 8

Course Name: Blockchain and its Applications

Course Link: Click Here

These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers


Q1. Which of the following is/are true for (Proof Of Work) PoW protocol
a. Open environment
b. Scalable
c. Transaction Per second (TPS) is low in general in comparison to permissioned protocol
d. None of the above

Answer: a, b, c


Q2. Which of the following is/are true for scalable witness cosigning protocol?
a. protect authorities and their clients from undetected misuse
b. ensuring that every authoritative statement is validated
c. It can used to sign a message by multiple authorities collectively
d. none of the above

Answer: a, b, c


These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers


Q3. Which statement(s) are true about Byzantine Dissemination Quorum:
i. Any 2 quorums have at least one correct replica in common
ii. If you have 3 numbers of faulty nodes you need at least 10 replicas to reach consensus.
iii. Any 2 quorams have at most one correct replica in common
iv. PBFT uses Byzantine Dissemination Quorum with 2f + 2 replicas

a. i, ii
b. ii, iv
c. Only ii
d. Only iv

Answer: c. Only ii


Q4. Alice wants to interact with an Ethereum Network. Which of the following are required to do that?
a. web3js
b. nodejs
c. geth
d. bitcon

Answer: a, c


These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers


Q5. The command : geth —goerli –syncmode “fast” will
a. Will downloads all blocks excluding headers, transactions, and receipts and will generate the state of the blockchain incrementally by executing every block.
b. Will downloads all blocks including headers, transactions and receipts, will verify all headers, and downloads the state and verify it against the headers.
c. Will downloads all blocks including headers, transactions, and receipts and will generate the state of the blockchain incrementally by executing every block.
d. Will downloads all block headers, block data, and verifies some randomly.

Answer: b. Will downloads all blocks including headers, transactions and receipts, will verify all headers, and downloads the state and verify it against the headers.


Q6. Which of the following is an open, scalable consensus algorithm having low transaction throughput?
a. Pow
b. PoS
c. PBFT
d. PoB

Answer: a. Pow


These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers


Q7. In basic form PBFT has higher transaction throughput than PoW
a. False
b. True

Answer: b. True


Q8. Which of the below statements is true?
a. PoW is a non-randomized protocol
b. BFT protocols ensure total ordering of transactions
c. PoW can always ensure consensus finality
d. None of the above

Answer: b. BFT protocols ensure total ordering of transactions


These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers


Q9. BFT protocol ensures finality in general.
a. False
b. True

Answer: b. True


Q10. Hyperledger Fabric allows pluggable implementations of consensus algorithm to ensure a high degree of confidentiality, resiliency and scalability. True or False
a. False
b. True

Answer: b. True



These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers

More Solutions of Blockchain and its Applications: Click Here

More NPTEL Solutions: https://progiez.com/nptel-assignment-answers/


These are Blockchain and its Applications Assignment 8 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.