Blockchain and its Applications | Week 7

Course Name: Blockchain and its Applications

Course Link: Click Here

These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers


Q1. Which statement(s) is/are false for practical distributed decentralized network assumptions:
a. Communication channel can be unreliable
b. The network may not be fully Connected
c. Receivers can not always know the identity of the Senders
d. None of the above

Answer: d. None of the above


Q2. Which of the following is/are true for PBFT (Practical Byzantine Fault Tolerance)
a. PBFT gives priority to safety over liveliness.
b. Use digital signature
c. Based on State machine replication
d. In general low overhead is associated

Answer: a, b, c, d


These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers


Q3. PBFT can use cryptographic techniques for authentication and authorization.
a. True
b. False

Answer: a. True


Q4. Which of the following is/are true for the view in PBFT?
a. One replica in a view is considered as the primary (works like a
b. The primary proposes a value, and the backups accept the value Acceptors)
c. When the primary is detected as faulty, the view is changed and a new leader/primary is elected
d. Only the messages from the current view are accepted

Answer: a, b, c, d


These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers


Q5. Is Hyperledger Fabric used for invoking smart contracts in public blockchain in its basic form?
a. True
b. False

Answer: b. False


Q6. Which of the following is an open source, enterprise-grade Permissioned DLT platform
a. Hyperledger Explorer
b. Hyperledger Burrow
c. Hyperledger Fabric
d. Hyperledger Indy

Answer: c. Hyperledger Fabric


These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers


Q7. Which of the following abstractions in Hyperledger Fabric provide confidentiality to individual ledgers?
a. Ordering Services
b. Peers
c. Channels
d. Endorsement Policies

Answer: c. Channels


Q8. Suppose there are 5 channels present in a Hyperledger Fabric network, each of them has access to 3 chaincodes A, B and C. How many containers will run in each peer for running this system?
a. 5
b. 1
c. 3
d. 15

Answer: c. 3


These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers


Q9. Hyperledger Fabric allows any consensus to be plugged in to ensure a high degree of trustworthiness. True or False
a. True
b. False

Answer: a. True


Q10. Which of the following(s) is/are benefits of Blockchain for Business
a. Reduced transaction time from days to near instantaneous
b. Removes intermediaries overheads and cost
c. Enables New Business Models such as loT Integration into supply chain
d. All of the these

Answer: d. All of the these



These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers

More Solutions of Blockchain and its Applications: Click Here

More NPTEL Solutions: https://progiez.com/nptel-assignment-answers/


These are Blockchain and its Applications Assignment 7 Answers
The content uploaded on this website is for reference purposes only. Please do it yourself first.