Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things | Week 5

Session: JAN-APR 2023

Course Name: Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things

Course Link: Click Here

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q1. Lumada is an IoT platform with advanced AI-based analytics. Which of the following companies created Lumada?
(a) Boeing
(b) Hitachi
(c) Amazon
(d) Google

Answer: (b) Hitachi


Q2. Which type of reference architecture for IIoT enables quick device-to-device integrations, automated data delivery of applications within the buses, isolation of hierarchical subsystems, and integrations of sensors and actuators?
(a) Three-tier IIoT architecture
(b) Layered Databus IIoT architecture
(c) Gateway-based IIoT architecture
(d) Virtual IIoT architecture

Answer: (b) Layered Databus IIoT architecture


Q3. Values for customer segments in a Business Model can be categorized as _.
(a) Qualitative
(b) Quantitative
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer: (c) Both a and b


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q4. Which of the following properties is/are part of the Outcome-based Business Model?
(a) Customers are relieved from the responsibilities of ownership and maintenance.
(b)Businesses deliver to the customer the outcome that the product/service provides.
(c) It reduces the negotiation cycle.
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q5. In which of the business models does businesses virtually consolidate and share their IoT-enabled assets among multiple customers or with other business entities in exchange of revenue?
(a) Asset-Sharing Model.
(b) Outcome-based Model.
(c) Subscription Model.
(d) None of the above

Answer: (a) Asset-Sharing Model.


Q6. What is/are the challenges of implementing IoT-as-a-Service?
(a) Product compatibility
(b) Better customer relation
(c) Reduced licensing cost
(d) None of the above

Answer: (a) Product compatibility


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q7. Platform-as-a-Service is a type of_______________.
(a) Cloud-based IIoT business model
(b) Service-oriented IIoT business model
(c) Process-oriented business model
(d) None of the above

Answer: (a) Cloud-based IIoT business model


Q8. What is/are the challenges(s) of IIoT business model?
(a) Lack of interoperability
(b) Data privacy and security
(c) Increased cost
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q9. Which one of the following is/are core competency(ies) of the Cloud-based IIoT business model?
(a) Platform
(b) Data
(c) Software infrastructure
(d) All of the above

Answer: (c) Software infrastructure


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q10. Which of the following defines IIRA?
(a) It is a standard architecture for IIoT systems
(b) It is a business model for IIoT
(c) It is a factory manufacturing IoT products
(d) It is the fourth stage of the Industrial Revolution

Answer: (a) It is a standard architecture for IIoT systems


Q11. What is the function of leading KPI?
(a) Leading KPI is used to predict the economy
(b) Leading KPI is used to measure the changes in economy after it has begun
(c) Leading KPI is used as a technical indicator of the economy after it has begun
(d) Leading KPI captures the number of fatalities for OSH

Answer: (a) Leading KPI is used to predict the economy


Q12. What is Industrial Internet Consortium?
(a) A for-profit organization for promotion of open standards
(b) A non-profit organization for promotion of open standards
(c) A software platform
(d) All of the above

Answer: (b) A non-profit organization for promotion of open standards


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q13. Which of the following is/are not part of the IIRA Framework?
(a) Stakeholder
(b) Viewpoint
(c) Architecture Frame
(d) Position Frame

Answer: (d) Position Frame


Q14. How many viewpoints are there in the IIRA?
(a) 6
(b) 4
(c) 5
(d) 3

Answer: (b) 4


Q15. What is Role in context of the Usage viewpoint of IIRA?
(a) Describes the functional component of the task maps.
(b) Coordination of specific tasks
(c) Set of capacities assumed by an entity or organization
(d) All of the above

Answer: (c) Set of capacities assumed by an entity or organization


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things

More weeks of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things: Click Here

More Nptel Courses: https://progiez.com/nptel


Session: JUL-DEC 2022

Course Name: Introduction to industry 4.0 and Industrial Internet of Things

Course Link: Click Here

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q1. The different sectors of Industry 4.0 includes __________.
(a) Smart robotics
(b) Intelligent Manufacturing
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


Q2. The caterpillar denotes _______.
(a) Smart view using IoT and Augmented Reality (AR)
(b) Real time machine status and condition monitoring
(c) Long term data analytic to predict future failures and budget
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q3. Which of the following does John Deere facilitate?
(a) Precision agriculture
(b) Traffic navigation system
(c) Drone-based package delivery
(d) None of the above

Answer: (a) Precision agriculture


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q4. Which of the following are the primary components of a generic business model?
(a) Revenue generation and Margins
(b) Relationship with customers
(c) Essential Resources
(d) All of the above

Answer: (a) Revenue generation and Margins


Q5. The Kaeser Kompressoren is ___________.
(a) Air-as-a-Service
(b) Platform-as-a-Service
(c) Infrastructure-as-a-Service
(d) Software-as-a-Service

Answer: (a) Air-as-a-Service


Q6. Gehring : Connected Manufacturing denotes.
(a) Internet-connected sensor-equipped machinery enables real-time data streaming
(b) Cloud-based analytics to reduce production downtime
(c) Cloud-based analytics to increase productivity
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q7. Which of the following are included in the building blocks of a business model of IIoT?
(a) Cost
(b) Revenue
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


Q10. The advantages of IoT-as-a-Service are
(a) Reduced licensing costs
(b) Increased revenue from planned upgrades
(c) Better customer relations
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q9. The challenges of IoT-as-a-Service is/are
(a) Product compatibility
(b) Maintaining data accuracy
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q10. Key performance indicators for OSH is _________
(a) a measure of the activities of an organization
(b) Connect/communicate with customer
(c) Drive towards improvement
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q11. The edge layer of IIRA includes __________
(a) Gathers data from the edge nodes
(b) Breadth of distribution
(c) Governance
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


Q12. The gateway devices of IIRA act as ________
(a) Management point for the edge devices locally
(b) Local connectivity among the devices
(c) Data transfer, processing and analytics
(d) All of the above

Answer: (d) All of the above


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q13. The elements of an activity in the usage viewpoint includes _________
(a) Trigger
(b) Control domain
(c) Information domain
(d) Application domain

Answer: (a) Trigger


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q14. In IIRA framework stakeholders are ________
(a) Individual, team or organizations having interest concerning to a system
(b) Interest in the viewpoint and system
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer: (c) Both (a) and (b)


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things


Q15. The full form of IIC is __________
(a) Industrial Internet Consortium
(b) Intranet Internet Consortium
(c) Integrated Internet Consortium
(d) Intermediate Internet Consortium

Answer: (a) Industrial Internet Consortium


These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things

More NPTEL Solutions: Click me


* The material and content uploaded on this website are for general information and reference purposes only. Please do it by your own first. COPYING MATERIALS IS STRICTLY PROHIBITED.


More from PROGIEZ

These are NPTEL Introduction to Industry 4 Assignment 5 Answers And Industrial Internet Of Things